CCC Exam Practice Set 2018- 1

CCC_Exam_Question_Answer_Previous_Year_Sample_Practice_Papers
CCC Exam 2018 Question Answer / Previous Year Sample Practice Papers

DOEACC / NIELIT CCC (Course on Computer Concepts) is actually recommended as of computer literacy program by NTF (National Task Force). The main aim behind the CCC Certificate is to boost the standard level IT skill among the common population. The complete detailed information about the DOEACC / NIELIT CCC Online Certificate Examination / Course can be found by following the links below.atest 2018 DOEACC / NIELIT CCC Exam Preparation / Study Material in English and Hindi.

 

1.In which menu Spelling command appears
(A)Tools        (B)Windows   (C)Edit (D)None of the above
Answer.A
2.A right click on the Windows desktop itself will _____.
(A)open the Display Properties dialog box
(B)show a context-sensitive menu
(C)open the Control Panel
(D)minimize all open applications
Answer.B
3.”When numbers are typed inside a cell, the default alignment is:”
(A)Left-aligned         (B)Center-aligned     (C)Right-aligned        (D)Justified
Answer.C
4.Cell address A$4 in a formula means it is a
(A)relative cell reference
(B)absolute cell reference
(C)mixed cell reference
(D)All of the above
Answer.C
5.When you create a chart on a separate sheet in the same workbook it is called a
(A)chart sheet          (B)embedded chart   (C)view sheet (D)view chart
Answer.A
6.Page break command of Excel on the Insert menu will result in insertion of page break
(A)above the selected row
(B)below the selected row
(C)middle of the selected row
(D)None of the above
Answer.D
7.To print a specific area in Excel
(A)set print area from File menu
(B)set print area from Page Setup dialog box
(C)both a and b above
(D)None of the above
Answer.C
8.Pressing _____ is a quick way to cycle between open program windows.        (A)Alt+Tab          (B)Ctrl+Tab   (C)Shift+Tab  (D)Shift+Alt
Answer.A
9.The AutoContent Wizard creates _____.
(A)a new blank presentation with an attractive background and  fonts
(B)a new presentation with sample slides with suggestions for  what information should be included
(C)a new look for an existing presentation
(D)a new template for future use
Answer.B
10.”In PowerPoint, slide sorter command is found under which menu?”
(A)File (B)Tools        (C)View         (D)Edit
Answer.C
11.The primary goal for your slide design should be _____.
(A)to attract the eyes of your audience
(B)to coordinate with your company logo and color scheme
(C)to make the information easy to read
(D)to make the slides interesting and even exciting
Answer.D
12.”In Excel, shortcut fill menu contain”
(A)Fill weekdays       (B)Fill series   (C) (a) and (b)         (D)None of these
Answer.C
13.Alignment buttons are available on the _____ toolbar.
(A)Status bar  (B)Formatting toolbar  (C)Standard toolbar (D)None of these
Answer. B
14.Paste Special dialog box of Excel contains _____ options for
(A)characteristics (B)Formats     Formulas (C)Values (D)All of the above
Answer.D
15.”Actions buttons can be inserted in the slide, by Action Button command of”
(A)View menu  (B)Insert menu       (C)Slide show menu  (D)None of the above
Answer.C
16.”If you import data and want to update the slide when the original data changes, you must _____.”
(A)embed the data
(B)link the data
(C)Insert the data as an object
(D)break the link
Answer.A
17 Following is a type of PowerPoint Slide Show option
(A)Presented by the speaker
(B)Browsed by an individual
(C)Browsed at a kiosk
(D)All of the above
Answer.D
18.The first network that planted the seeds of Internet was:
(A)ARPANET   (B)NSFnet     (C)Vnet         (D)Inet
Answer.A
19.”For a small Web site, one needs to buy space from the”
(A)Network administrator (B)Telephone exchange (C)ISP (D)None of the above
Answer.C
20.The first graphical browser for the WWW was named:
(A)Netscape       (B)Veronica        (C)Mosaic   (D)Lynx

Answer. A

About TAR

Teach All Rounder Share Knowledge about The Blog gathering and collecting Government Jobs News from Employment News Paper, Latest news about banking exams,SSC Exam, Railway Exam,UPSC Exam ,UPPSC Exam ect that you would look for at first sight. All Govt Public Sectors and Banking ,ssc,raliway,upsc etc Officials. The Blog providing User-Friendly Content to Job Seekers.

View all posts by TAR →